Masser af klassiske italienske scootere gæster Helsingør

Den 6. august 2022 kører op mod 50 klassiske Vespaer og Lambrettaer sammen med deres ejere ind i Helsingør på årets sommertur.

Der er lagt i ovnen til et smukt syn, når de danske Vespa-entusiaster ved 11-tiden gør pitstop hos Shell Helsingør for at fylde højoktan på de klassiske maskiner.

Lokale og besøgende kan se frem til et flot syn, når en stor samling af klassiske, italienske scootere helt tilbage fra 1950’erne på fredag besøger Helsingør. I forbindelse med årets sommertur for de danske ejere af Vespaer og Lambrettaer gør op mod 50 af de ikoniske og smukke køretøjer nemlig holdt ved Shell på Kongevejen 115 på vejen mod Sverige, fortæller initiativtager Rune Møller.

Arrangementet er egentlig inspireret af åbningen af Dyrehavsbakken. For hvorfor ikke skabe et fællesskab omkring de her gamle, smukke maskiner og en god oplevelse sammen med andre entusiaster. Det er lykkedes over al forventning, og folk fra hele landet og i alle aldre har meldt deres deltagelse.

Rune Møller, Initiativtager

Ifølge Rune Møller er det bare med at komme ned og opleve de mange italienske scootere på Shell-tanken eller nyde det flotte syn, når de kører videre ind i Helsingør mod færgen.

”Der er en særlig charme ved de gamle maskiner, som smitter. Folk er altid positive og interesserede, når vi kommer rundt. Så når vi stopper i Helsingør hos Shell, er det en oplagt chance for at komme tæt på maskinerne og få en snak med folk, der ved alt om de her klassikere,” siger han.

Turen via Helsingør til Sverige starter i Charlottenlund, hvor det går nordpå via Strandvejen. Scooterkortegen rammer efter planen Shell i Helsingør ca. kl. 11.00. Her står medarbejderne klar til at fylde Shell V-Power 100 oktan på de mange maskiner, mens kørerne får en velfortjent pause og forhåbentlig en snak med interesserede forbipasserende.

Shell V-power til de gamle maskiner

Rune kontaktede os med ideen om et pitstop på vores tank i Helsingør, og vi tænkte med det samme, at det var et kanoninitiativ.

Vores højoktanbenzin passer rigtig godt til de gamle maskiner, og i dagens anledning har vi lovet, at de tanker gratis – som en lille hjælp til turen.

Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi*

”Faktisk har vi tidligere på året haft besøg af den nordiske Ferrari Owners Club, der også mødtes på Shell i Helsingør for at tanke Shell V-Power. Så Helsingør er bare et godt afsæt for en smuk køretur langs den danske og svenske Øresundskyst,” tilføjer han.

Årets sommertur slutter fredag aften hos det italienske pizzeria Devina i Espergærde, hvor ejeren selv er stor Vespa-entusiast.

*DCC Energi står bag Shell tankstationerne i Danmark.