Nyt Shell truckanlæg nu på vej i Aalborg Havn

Vi fortsætter med at styrke netværket over for den tunge trafik og etablerer endnu et truckanlæg fra grunden. Det nye, store anlæg, der nu er på vej i Aalborg Havn, er det første af flere nye Shell truckanlæg i 2023 og bliver forberedt til på sigt også at kunne tilbyde både HVO og elladning til lastbiler.

De første spadestik til det nye Shell tankanlæg i Aalborg Havn øst er allerede taget. Og går det efter planen, åbner det spritnye truckanlæg allerede i april 2023. Til den tid får lastbiler, busser og andre tunge køretøjer en ny, lettilgængelig mulighed for at tanke både traditionel diesel, det naturgasbaserede GTL-brændstof og AdBlue.

Vigtig placering i Aalborg Havn

Den forventede udviklingen i området omkrig Aalborg havn rummer et stort potentiale.

På kort sigt styrker det nye truckanlæg vores tilstedeværelse langs en af transportbranchens hovedfærdselsårer. På den lidt længere bane har det nye anlæg i Aalborg Havn en placering, der oplagt kan understøtte det gradvise skifte fra traditionelt brændstof over til f.eks. HVO og på sigt el. Det har vi taget højde for med et fleksibelt design af truckanlægget.

Administrationsselskabet bag Aalborg havn, Port of Aalborg, ser etableringen af truckanlægget som et stærkt bidrag til den rivende udvikling, der lige nu præger hele havneområdet i Aalborg.

Aalborg havn er et trafikalt knudepunkt som forbindelsesled mellem Skandinavien og resten af Europa, og et vigtigt mål i vores udviklingsstrategi er at styrke infrastrukturen og gøre transportsektoren grønnere. Netop dette bidrager det nye anlæg til. Vi ser derfor store udviklingsperspektiver i det kommende anlæg, og vi glæder os til at se det i fuld vigør

Adm. direktør i Port of Aalborg, Kristian Thulesen Dahl

Det finder du på anlægget:

Det nye anlæg får tre baner med dobbeltsidede standere og to satellit-standere. Her får du mulighed for at tanke:

Med etableringen i Aalborg Havn omfatter netværket af Shell tankstationer med truckfaciliteter nu 156 lokationer. Hertil kommer muligheden for at tanke på alle Q8 og F24 truckstationer med Shell Card Erhverv, som dermed kan bruges på 290 truckstationer i Danmark