Flot opbakning til årets maratonløb med Børneulykkesfonden

En vigtig sag for os, hvor vi sammen arbejder for at undgå, at børn kommer til skade, når de færdes i trafikken til fods, på cykel eller som passagerer i bilen.

Siden 2019 har Shell tankstationerne haft et tæt og godt samarbejde med Børneulykkesfonden og igen i år har Børneulykkesfondens årlige mini-maratoner og Rasmus Klump-skattejagter for børnefamilier været omdrejningspunkt for Shell tankstationernes bidrag til samarbejdet.

Ved 10 lokale løb i byer fra Aalborg i Nord til Tårnby på Amager har cirka 9.000 børn, forældre og bedsteforældre deltaget i de traditionsrige motionsløb på den magiske distance, 42.195 centimeter.

På den måde har børn og voksne i fællesskab været med til at sætte fokus på motion, sundhed og hyggeligt samvær – i kombination med gode råd om trafiksikkerhed for de yngste, som har ligget klar til at tage med på vejen hos Shell tankstationerne landet over.

”Efter et 2020, hvor alle events blev aflyst, har det været fantastisk igen at kunne rulle ud med Centimeter Maraton med Rasmus Klump. Målet med løbene er at få flere børn i bevægelse samt at sætte fokus på sikkerhed i trafikken. Derfor er vi taknemmelige for, at Shell tankstationerne endnu en gang har været med som samarbejdspartner. Hver dag er Shell tankstationerne i kontakt med bilister og børnefamilier. Dette håber vi kan være med til at sprede de vigtige budskaber i hele landet,” siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

I 2022 forventer Børneulykkesfonden at afholde samme antal Centimeter Maraton og skattejagter med Rasmus Klump som i år. Målet er dog at samle endnu flere børnefamilier omkring aktiviteterne, da løbene i år fortsat har været påvirket af COVID-19.

Børneulykkesfonden har fokus på at forebygge ulykker i hjemmet, ved idræt og fritid og i trafikken. Og i trafikken er synlighed et vigtigt indsatsområde. Undersøgelser viser, at 27 % af alle børn ikke bruger reflekser, når de færdes i trafikken. Det til trods for, at reflekser ifølge Børneulykkesfonden giver børn 85 % lavere risiko for at blive overset i trafikken.