Så “nørder” vi sprinklervæske

Husk det rigtige valg af sprinklervæske. Der er nemlig store kvalitetsforskelle.

Du kender måske problemet? Du starter bilen på en kold vinterdag og vil rense forruden med sprinklervæske. Med ét er ruden hvid af is og komplet umulig at se ud af.

Irriterende, ikke sandt? Men isdannelsen kan du let gøre noget ved.

For sprinklervæske er ikke bare vand med sprit i. Der er stor kvalitetsforskel på det, der er i dunkene på tankstationen og i supermarkedet. Og køber du den billigste variant, får du med stor sandsynlighed is-fænomen med i prisen.

Den tekniske forklaring på, at ruden isser til er, at ætanolen i sprinklervæsken fordamper. Og så lægger vandet sig som is på den frostkolde rude.

Store kvalitetsforskelle

Et eksempel på en sprinklervæske, som modvirker fordampning og isdannelse, er Shell EasyClean Arctic. Det er et produkt, som bl.a. indeholder kemi, der binder ætanolen i vandet. På den måde giver sprinklervæsken en ren, isfri rude – selv om frosten bider.

Shells kvalitetssprinklervæske er et godt nedslag, hvis man vil dykke lidt ned i sprinklervæsken – billedligt talt. Ser vi på, hvilke komponenter, der er i Shell EasyClean Arctic, finder vi, ud over det kemiske bindemiddel og ætanol, også noget så lavteknologisk som sæbe og vand. Derudover er sprinklervæsken fra Shell designet til vintervejr. Den er nemlig frostsikker ned til -30°C.

Klarsyn – hele året

Sprinklervæske til vinter er naturligt nok anderledes end sommersprinklervæske. Eksempelvis har de bedste kvaliteter af sommersprinklervæske, ud over vand, ætanol og sæbe, også tilsat kemiske rensemidler, der f.eks. fjerner insekter fra ruden.

For uanset årstiden skal en god sprinklervæske give dig til et godt udsyn, så du kommer sikkert frem både sommer og vinter.